patrickbacquin

Om mig

hànzì

I grunden är jag utbildad sjukskötare och har kunnat arbeta och specialisera mig på akutmedicin och trauma. Jag har utövat detta yrke med passion i Frankrike sedan 1987, och i Sverige och Norge sedan 2001.

Under denna tid började jag även utöva japansk och kinesisk kampsport med särskilt fokus på undervisning av Kendo och utövning av Taichi  chuan. Dessa två vägar (sjukhusvård och utövande av traditionell kampsport) kom till att få mig att reflektera över innebörden av vård och sjukdomsförebyggande.

Jag följde även en utbildning i Shiatsu 1986-87 och i energiterapi 1991-97. När jag sedan flyttade till Sverige så valde jag att vidare fördjupa mina kunskaper och utbilda mig inom akupunktur och kinesisk medicin mellan åren 2005 och 2008. Idag arbetar jag på en klinik där jag erbjuder akupunktur och klassisk kinesisk medicin, samt undervisar Qigong-lektioner.

Det specifika i mitt arbete är att integrera patienten i en process där denne själv får chansen att ta hand om sin egen hälsa. Det sokratiska « känn dig själv » uttrycks i « ta hand om dig själv ». Detta beror på att behandlingen inte bara spelas ut på kliniken på ett massagebord utan också hemma med qigong.

Jag uppmanar dig att kontakta mig med frågor som rör din hälsa och ditt välmående, så kommer jag att svara efter allra bästa förmåga.