patrickbacquin

Qigong

Att starta qigong är som att öppna dörren till sin inre stillhet.

Qigong är en övning som möjliggör medvetenheten om den vitala energin som kallas « qi » och upprätthåller den för välbefinnande och livslängd, eller för ett terapeutiskt ändamål.

”Ordet” Qi ”(氣) avser den energi som cirkulerar i människokroppen i förhållande till all energi i universum. På sextiotalet uppstod ett nytt forskningsfält som studerar bio-elektricitet på djupet. Det har blivit klart att bio-elektricitet är detsamma som det antika kinesiska begreppet « qi ». Vår kropp är ett levande elektromagnetiskt fält. Detta område påverkas av våra tankar, känslor, aktiviteter, kvaliteten på luften vi andas, maten vi äter och vår livsstil. »

 Dr. Yang Jwing Ming: » Understanding Qigong « 

Qigong 8 brokad bitar
av Patrick Bacquin

Cours privé et collectif de Qigong

Övningar i traditionell kinesisk terapi.

Taichichuan, Daoyin och Qigong är mycket populära discipliner även utanför Kina.

Taichichuan är en kampsport. Den mer eller mindre långsamma sekvensen av stiliserade stridsrörelser med ett medvetet fokus på rörelse och andning utvecklar och ökar den inre balansen och styrkan som härrör från den.

Daoyin kombinerar andningsövningar med specifik fysisk träning och har använts i över två tusen år som gymnastik för att förbättra hälsan.

För qigong är andning och visualisering centrala för övningen. Stående, statiska och meditativa ställningar mitt i naturen är den bästa representationen av detta.

Alla dessa övningar, som regelbundet bearbetas, leder till bättre blod- och lymfcirkulation, reglering av nervfunktioner, underlättande av rörelser genom avslappning av muskler, senor och leder, för att förbättra vävnads funktionen hos försvagade organ och tillåta ökad kondition.

Kort sagt ger det dig tillgång till fullständigt välbefinnande.

Kurser för
musiker och dansare

Qigong är ett värdefullt verktyg för musiker och dansare som strävar efter att optimalt arbeta med sina kroppar och deras andning.

På Lunds flöjtfestival år 2003 övade 40 flöjtister qigong och upplevde skillnaden i ljudkvalitet före och efter övningarna. Enligt Anders Ljungar-Chapelon, som organiserade evenemanget, har ljudet efter träningen förbättrats avsevärt.

Dansare söker idag övningar som ökar inre styrka och balans samt estetik. Därför vänder de sig ofta till discipliner som taichichuan, aikido, kendo och qigong.

Sedan 90-talet har Patrick undervisat i olika dansskolor i Milano, München, Lausanne (Maurice Béjart) och Paris.

Qigongposition
Cours privé et collectif de Qigong

Företag och organisationer

På jobbet är stresshantering en viktig del av det moderna livet.

De övningar som vi föreslår har en direkt effekt när det gäller att lugna « shen », den mentala aktiviteten.

Avkoppling uppnås genom regelbundet arbete som kan göras både på arbetsplatsen, ute och hemma.

Som chef, ansvarig eller anställd i ett företag kan du skapa en arbetsmiljö där du och dina kollegor kan minska stress och främja hälsa.

Patrick har regelbundet bidragit på sjukhus, föreningar för sjuka och funktionshindrade samt med företagsledare för att skapa en främjande arbetsmiljö. Han arbetar också i grupper av seniorer och på utbildningsdagar för vårdpersonal.

Övningar 1 :
livets träd

Övningar 2 :
livets träd